Javítani kell az egykörös teljesítményen

25 04 2009

Jenson Button és Rubens Barrichello egyetértenek azzal, hogy a BrawnGP-nek sürgősen javítania kell az egykörös teljesítményén.

Jenson Button a negyedik, míg Rubens Barrichello a hatodik rajthelyet szerezte meg a Bahreini Nagydíj időmérő edzésén, ami azonban meglepőbb, hogy mostmár nem nehezebb autóval érték ezt el, mint az első három nagydíj kvalifikációján.

Abban mindkét pilóta egyetért, hogy javítani kell az egykörös teljesítményükön – méghozzá sürgősen.

“Az egyensúly nem volt valami jó egykörön, hosszabb távokon viszont minden rendben volt, ahogy eddig tapasztaltuk. Egyelőre nincs meg a tempónk, és küszködtünk a beállítások és az egyensúly terén is.” – mondta Button.

“Tegnap még gyorsak voltunk, ma pedig nem.”

“Nem a benzinmennyiség miatt szereztük meg a negyedik és hatodik rajthelyet. Nem futottunk nehéz autóval, sőt, egy picit könnyebbek is voltunk.”

“Egyszerűen nem volt meg a tempónk: a Toyota egykörön lepipált bennünket, és szerintem a Red Bull is.”

“A hosszú etapok miatt egy picit optimistábban várom a versenyt, remélhetőleg a pálya is tiszta lesz holnap, és akkor előrébb tudunk lépni.”

Rubens Barrichello is egyetértett csapattársával, a brazil szerint a többiek az agresszív fejlesztési stratégiájuknak köszönhetően beérték a BrawnGP-t.

“Az elmúlt két verseny óta nem tettünk fel egyetlen újítást sem a kocsira, míg a többiek igen. Számomra meglepő volt a Red Bullok teljesítménye Kínában, valamint a Toyotáké itt, Bahreinben.”

“Ezen kívül itt van még Lewis Hamilton is, annak ellenére, hogy nem felejthetjük el, hogy a KERS nagyon sokat hoz ezen a pályán.”

Button elmondta még, hogy tart a rajttól a mögötte induló Hamilton miatt:

“A legnagyobb baj az az, hogy Lewis mellettem egy KERS-sel felszerelt autóval rajtol. Nem hiszem, hogy az ő versenytempója olyan jó lenne, mint az élenállóké jelen pillanatban, de most ez a legnagyobb kérdőjel.”

“Csak remélni tudom, hogy Alonso nem fog elkapni minket, talán ennyi előnyöm van, viszont Rubensnek ebből lehetnek problémái.”

“Az első kanyar érdekes lehet, ezt mindenképpen abszolválnunk kell. A stratégiánk jónak tűnik, viszont a rajtot, és az utána lévő bal kanyart teljesítenünk kell.”


Műveletek

Information

Hozzászólás