Button száraz időben bízik

23 04 2009

Jenson Button reméli, hogy sem eső, sem homokvihar nem fog közbeszólni a hétvégi Bahreini Nagydíjon, ahol ezúttal is az első helyet célozza meg a BrawnGP-vel.

Az elmúlt másfél-két versenyen nem derült ki a BrawnGP valós erőviszonya, révén mind a Maláj Nagydíj felét, valamint a Kínai Nagydíj teljes egészében esős volt, így a Bahreini Nagydíjra maradt az, hogy Ross Brawnék az Ausztrál Nagydíjon látott formát nyújtsák újra.

Jenson Button is ebben bízik:

“Remélem, hogy szép, száraz időnk lesz, remélhetőleg homokvihar nélkül. Úgy tűnik, hogy nagyon meleg lesz, szóval minden lehetőségünkre álló eszközből ki kell hoznunk a maximumot.” – mondta Button.

“Néhány csapatnak számos új alkatrészei vannak, és nem tudjuk, mennyire lesznek ezek jók, szóval csak remélni tudjuk, hogy még mindig mi leszünk elöl.”

“A maximumot akarjuk kihozni a csapatból, nem szeretnénk hibázni. Ha ezek meglesznek, akkor szerintem jó hétvégénk lesz.”

Button arra a kérdésre, hogy vajon saját magát tartja-e a legnagyobb esélyesnek a győzelmet illetően, így felelt:

“Remélem. Az autó nagyon jól megy szárazon, esőben már nem ennyire, és még a többieket is meg kell majd néznünk, hogyan mennek majd a fejlesztéseikkel.”

“Nekünk nincsen egyetlen új fejlesztésünk sem erre a versenyre, csak abból kell kihoznunk a maximumot, amink jelenleg van. Kínában az eső miatt nem sikerült, és nyilvánvaló, hogy szárazon is van hová fejlődnünk. Ha minden rendben zajlik, akkor jó hétvégénk lehet.”

“Kínában főleg a gumik felmelegítésével küszködtünk. Itt pedig nagyon meleg tud lenni, talán már túl meleg is, de bízom abban, hogy meg tudjuk ezt oldani.”

“A Bridgestone által kiválasztott két gumikeverék jó döntésnek tűnik, nem számolunk a szemcsésedéssel, vagy olyan problémákkal, amikkel Kínában találkoztunk.”

Button kicsit kitért még az előző versenyre is, és szerinte a hétvégén is ugyanazok a csapatok lesznek a közvetlen vetélytársai, mint Kínában:

“A Red Bullok Kínában is gyorsak voltak, esőben pedig kimagaslottak. Szárazon nem tudom, mi a helyzet. Az időmérőn, az üzemanyag-korrekciós köridők tekintetében Rubens szerezte meg az első helyet, én a második voltam, míg a két Red Bull a negyedik és az ötödik helyen jött.”

“A Q2-ben erősebbek voltak, mint mi, de a Q3 már szorosabb volt, és úgy vélem, hogy egy kis előnyünk volt a két Red Bull és Jarno Trulli előtt. Most azt mondanám, hogy ez a két csapat a legesélyesebb a győzelemre, azt nem tudom, melyik versenyzővel – majd meglátjuk.”

“Ez a két csapat szerintem biztosan ott lesz, és Flavio Briatore szerint a Renault is jön fel.”


Műveletek

Information

Hozzászólás