Az alulkormányzottság miatt végeztek hátrébb Buttonék

18 04 2009

Ross Brawn izgalmas versenyre számít holnap.

Jenson Button (5.): “Úgy éreztük, hogy a kocsink jó ezen a pályán, viszont néhány vetélytársunk erősebb volt, mintahogy gondoltuk. A Q2-ben mindenki láthatta, hogy a Red Bullok nagyon gyorsak, és tudtuk, hogy számolni kell velük. Érdekes lesz majd megnézni, hogy az eltérő stratégiák hogyan fognak működni egymáshoz képest. Természetesen mi is sokkal jobban szeretnénk az első sorban állni, de mindent bele adunk a holnapi versenyen, aztán meglátjuk mi lesz.”

Rubens Barrichello (4.): “Jó időmérő edzésem volt ma, de  ma is megtapasztalhatta mindenki, hogy az F1-ben milyen gyorsan tud valaki fejlődni. Bár meglepődtünk, hogy mennyire gyors a két Red Bull, ez máris izgalmas versenyt idéz. Nehéz lesz őket megverni, de hiszünk abban, hogy jó stratégiánk van. Jenson és én is jól ismerjük már a shanghai dobogót, szóval reméljük, hogy ismét fent leszünk holnap.”

Ross Brawn: “Nehezebb időmérőnk volt, mint amilyen az első két kvalifikáció volt. Mindig is mondtuk, hogy a többiek bármelyik pillanatban képesek felzárkózni, és ezt ma jól láthattuk. Az autónk jól működik ezen a pályán, bár mindkét versenyzőnk az alulkormányozottsággal küszködött az utolsó etapján. Viszont jól állunk még ezzel a negyedik és ötödik hellyel, nagyon várjunk már a holnapi versenyt. Szeretnék gratulálni a Red Bullnak az idei első pole pozíciójukhoz, ez is bizonyítja, hogy izgalmas szezonnak nézünk elébe.”

A hivatalos benzinmennyiségek a teljesség igénye nélkül (forrás: FIA)

1. Vettel 644 kg
2. Alonso 637 kg
3. Webber 646,5 kg
4. Barrichello 661,0 kg
5. Button 659,0 kg

Rosberg: 650 kg
Trulli 664 kg
Räikkönen 673,5 kg
Hamilton: 679 kg
Buemi: 673 kg.


Műveletek

Information

Hozzászólás