Szabályosak a diffúzorok!

15 04 2009

Szabályosak, így maradhatnak a BrawnGP, a Toyota és a Williams vitatott diffúzorai – állapította meg az FIA Fellebbviteli Bírósága a tegnapi nyolcórás találkozót követően. Ross Brawn üdvözölte a bíróság döntését, és nem haragszik a fellebbező csapatokra.

A BrawnGP ismét versenyt nyert, igaz sajnos nem a pályán, hanem a bíróságon, de ez az ítélet akár a világbajnokságra is kiható lehet. A Ferrari, a Renault, a BMW és a Red Bull Racing fellebbezését ugyanis nem fogadta el az FIA Fellebbviteli Bíróság, így a BrawnGP, a Williams és a Toyota eddig kérdéses diffúzorai is maradhatnak, az első két futam végeredményét pedig nem változtatják meg.

Ross Brawn  így vélekedett az esetről:

“Elégedettek vagyunk a Fellebbviteli Bíróság mai döntésével. Tiszteljük és megértjük a tiltakozó csapatok álláspontját, hogy a rendelkezésükre álló lehetőségeken keresztül megkérdőjelezzenek bármilyen tervezési koncepciót az autónkon. Az FIA műszaki részlege, az Ausztrál és a Maláj Nagydíj versenybírái után a Fellebbviteli Bíróság öt tagja is úgy határozott, hogy az autónk teljes mértékben eleget tesz a 2009-es szabályoknak. Ezzel a döntéssel lezárult a diffúzor körüli huzavona, így nagyon várjuk a következő versenyünket a pályán is a rendkívül izgalmas szezonkezdés után.”


Műveletek

Information

Hozzászólás