Diffúzor-ügy: megkezdődött a tárgyalás! (Képekkel)

14 04 2009

Megkezdődött a tárgyalás Párizsban, az FIA Fellebbviteli Bíróságán. A tét nem kicsi, és sokak szerint kihatással lehet majd az egész világbajnokságra. Ross Brawn azonban optimista.

Biztosan nem ilyen küzdelemre vártak a szurkolók a kedvenc csapataik között, de ez van: ma van április 14-e, a várva-várt bírósági meghallgatás nagy napja. Hivatalosan három F-1-es csapat, a Ferrari, a Red Bull Racing és a Renault emelt vádat a Toyota, a Williams és a BrawnGP diffúzorai ellen, az említett három csapat szerint az alkatrészek nem tesznek eleget a technikai szabályzatnak. A védekező csapatok ugyanakkor az ellentettjét állítják, és ebben minden bizonnyal nekik van igazuk. Csakhogy a fenti három csapatok azt is kifogásolják, hogy a kérdéses diffúzorok nem a szabályok szellemében épültek: azaz nem könnyítik meg az előzést, amely célből készült a komplett 2009-es szabálykönyv.

Ross Brawn azonban optimista:

“Meg lennék lepődve, ha a bíróság szakmailag bele tudna szólni ebbe az ügybe, mert ez eléggé komplex dolog. Sosem lehetünk 100%-ig biztosak valamiben, de remélem, hogy a józan ész fog győzedelmeskedni.” – mondta Brawn.

A dolog már csak azért is érdekes, mert pont az a hét csapat kezdett bele pénzt, időt és energiát nem spórolva az emeletes diffúzor megépítésébe, akik most perelnek.

“Hallottam, hogy pár csapat a költségek miatt panaszkodik. De már eddig is számos olyan dolog volt, amit a csapatok egymástól másoltak le. Szerintem ez lesz most is. Pár csapatnak könnyedén fog menni az átállás, másoknak pedig nem, mert a felfüggesztést, és számos más dolgot is módosítaniuk kell.”

Képek: (forrás: DPPI)





Műveletek

Information

Hozzászólás